Concertgebouw

concertgebouw
IMG_2938

35 jaar Wolter Kroes: Concertgebouw

Lieve Sjors van den Eerenbeemt wat ben ik jou dankbaar voor de fantastische prestatie die je hebt geleverd bij mijn jubileumconcert. Jij bent oprecht de beste muzikaalleider die een artiest zich kan wensen. En natuurlijk alle topmuzikanten, backingvocals, danseressen, geluidsmensen, lichtontwerpers cameramensen van @apexaudiovisuals, fotografen Jurgen jacob Lodder en Robert Gort, Peggy visagie en Pamela Kroes, Patrick Regenboog (@dpsaudio) oftewel de hele crew jullie hebben mij de avond van mijn leven bezorgd in het Concertgebouw. Dit jubileum zal ik nooit vergeten!! Dank voor jullie warmte, liefde en vakmanschap ❤️J
Check zeker even de ruime serie foto’s (laden duurt een paar seconden )

Concertgebouw

Eindeloos
Foto: Amaury Miller

35 jaar Wolter Kroes: Concertgebouw

Over een week staat Wolter Kroes voor de eerste keer in zijn inmiddels 35 jarige carrière in het Concertgebouw.
“Nog een weekje, ik heb er mega veel zin in”, aldus Wolter.

“Het concertgebouw geeft mij de mogelijkheid om mijn muziek te brengen zoals ik dat nergens anders kan. Ballads komen voorbij, nieuwe muziek, maar zeker ook de hits uit de afgelopen 35 jaar”

Op vrijdag 31 mei betreedt Wolter het podium van Het Concertgebouw in Amsterdam. Ondanks dat dit zeker niet Wolter zijn eerste grote show is, is dit wel de eerste keer dat hij een eigen show heeft in Het Concertgebouw. Wolter: “In mijn hele carrière is er eigenlijk maar 1 podium waar ik nog nooit heb gestaan en dat is het imponerende Concertgebouw. Ik kan niet wachten om samen met een goot orkest en mijn fans hier een onvergetelijke avond van te maken”. Het wordt een magische avond vol met prachtige ballads en natuurlijk feest.

Nieuwe muziek is inmiddels verschenen en deel twee volgt in september! Het eerste deel van Wolter zijn tweeluik ‘Eindeloos’ is vanaf nu overal beschikbaar.

Stream / Download:
https://cornelismusic.ffm.to/eindeloos

Eindeloos

Eindeloos

Nieuw album: Eindeloos

Al ruim 35 jaar staat Wolter Kroes aan de top van de Nederlandse muziekindustrie met tal van grote hits op zijn naam waaronder ‘Viva Hollandia’, ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’ en zijn recente single-releases ‘Haal Alles Uit Het Leven’ en ‘De Bierkraan’. Maar wie denkt dat het einde voor de zanger in zicht is, heeft het mis! Wolter bracht op 15 maart zijn nieuwe single ‘Alles Wat Ik Wil’ uit en komt dit jaar met meer nieuwe muziek, waarvan het eerste deel van zijn album ‘Eindeloos’ op 11 april verschijnt als onderdeel van een tweeluik. Het tweede deel zal in het najaar verschijnen. Als kers op de taart staat de zanger op 31 mei in Het Concertgebouw met zijn eigen show.

“Het klinkt misschien gek, maar ondanks dat ik al zolang actief ben heb ik nog steeds het gevoel dat ik pas net ben begonnen en dat er nog zoveel goede dingen gaan komen. Mijn album Eindeloos laat dat ook duidelijk horen”, aldus Wolter. Het is een verzameling van zijn bekende recente hits en tal van nieuwe liedjes die hem op het lijf zijn geschreven. Van de typische Kroes platen tot verrassende liedjes waarbij de productie toch dat vertrouwde en herkenbare gevoel geeft.

De eerste single van zijn langverwachte album heeft als titel ‘Alles Wat Ik Wil’. Een vrolijke single met popswing invloeden. Ondanks dat we dit keer weer een ander geluid van Wolter horen is ‘Alles Wat Ik Wil’ nog steeds te onderscheiden als een echte Wolter Kroes plaat. Wolter: “Ik vind dit zo’n heerlijke plaat, het is vrolijk, groots en meeslepend. Het is echt weer even helemaal iets anders dan andere singles die ik de afgelopen tijd heb uitgebracht, maar toch past het helemaal bij me.”

Op vrijdag 31 mei betreedt Wolter het podium van Het Concertgebouw in Amsterdam. Ondanks dat dit zeker niet Wolter zijn eerste grote show is, is dit wel de eerste keer dat hij een eigen show heeft in Het Concertgebouw. Wolter: “In mijn hele carrière is er eigenlijk maar 1 podium waar ik nog nooit heb gestaan en dat is het imponerende Concertgebouw. Ik kan niet wachten om samen met een goot orkest en mijn fans hier een onvergetelijke avond van te maken”. Het wordt een magische avond vol met prachtige ballads en natuurlijk feest.

Het eerste deel van Wolter zijn tweeluik ‘Eindeloos’ is vanaf nu overal beschikbaar.

Stream / Download:
https://cornelismusic.ffm.to/eindeloos

Alles Wat Ik Wil

Haal Alles Uit Het Leven

35 jaar Wolter Kroes wordt feestelijk afgetrapt met nieuwe single ‘Alles Wat Ik Wil’

​ 2024 is een bijzonder jaar voor Wolter Kroes. Dit jaar zit de zanger namelijk maar liefst 35 jaar in het vak, wat feestelijk wordt afgetrapt met zijn nieuwe single ‘Alles Wat Ik Wil’. Deze nieuwe single is een voorproefje van Wolter zijn langverwachte album. Een tweeluik waarvan het eerste deel in april verschijnt.

Met ‘Alles Wat Ik Wil’ weet Wolter zijn fans weer te verrassen met een heerlijk nummer. De popswing invloeden in de single geven een extra dimensie aan het nummer. Ondanks dat we dit keer weer een ander geluid van Wolter horen, is ‘Alles Wat Ik Wil’ nog steeds te onderscheiden als een echte Wolter Kroes plaat. De single ligt in lijn met Wolter zijn single ‘Lekker In Mijn Vel’ uit 2000. Wolter: “Ik vind ‘Alles Wat Ik Wil’ zo’n heerlijke plaat, het is vrolijk, groots en meeslepend. Het is echt weer even helemaal iets anders dan andere singles die ik de afgelopen tijd heb uitgebracht, maar toch past het helemaal bij me.”

‘Alles Wat Ik Wil’ is een feestelijke voorbode van wat een mooi jaar belooft te worden voor Wolter. In 2024 kunnen fans van Wolter namelijk weer veel nieuwe muziek verwachten. In april verschijnt het eerste deel van Wolter zijn nieuwe album met de titel ‘Eindeloos’. Een tweeluik, waarvan het tweede deel in het najaar zal volgen. Maar dat is niet het enige. Onlangs kondigde Wolter ook zijn eigen show aan in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Kaarten voor deze show zijn vanaf vrijdag 15 maart om 10.00 uur te verkrijgen via Ticketmaster.

Stream / Download: ​

https://cornelismusic.ffm.to/alleswatikwil

Haal alles uit het leven

Haal Alles Uit Het Leven

Wolter Kroes komt met atypische feestplaat ‘Haal Alles Uit Het Leven’

Ondanks dat de titel ‘Haal Alles Uit Het Leven’ wellicht anders doet vermoeden, is de nieuwe single van Wolter Kroes geen typische kroegenplaat met bier of de liefde als thema’s. Wolter: “Mijn single gaat dit keer niet over de kroeg of een liefdesliedje voor die ene speciale persoon, maar over liever zijn voor alle mensen om je heen. Zeker met de huidige tijdsgeest waarin er veel meer aandacht is voor ‘anders zijn’.”

Voor deze nieuwe single dook Wolter de studio in met niemand minder dan Edwin Evers, door wie Wolter werd benaderd voor de muzikale samenwerking. “Wolter was de gedroomde kandidaat voor dit nummer. Ik zocht iemand die dit krachtig kon zingen en op een feestelijke manier de boodschap kon overbrengen”, aldus Edwin. Het onderwerp van de single is echt van deze tijd. De boodschap is dan ook dat we best wel wat toleranter en minder streng mogen zijn naar elkaar. Wolter: “Op dit moment zijn er eigenlijk twee uitersten: of mensen hebben een kort lontje en schelden elkaar om het minste of geringste de huid vol, of het is allemaal niet goed genoeg terwijl we het helemaal niet zo bedoelen. Dat is eigenlijk precies waar deze single over gaat: het mag wel weer wat luchtiger en vriendelijker.” 

De bijbehorende videoclip is geproduceerd door Herriemakers, het productiebedrijf van o.a. Carlo Boszhard. “Wij hebben heel intensief samengewerkt voor het fantastische tv-programma Make Up Your Mind” aldus Wolter. In dit programma werden diverse BN’ers omgetoverd tot drag queens, waaronder dus ook Wolter. “Met het thema van deze single moest ik dus ook meteen aan Carlo denken. Toen ik de single aan hem liet horen was hij ook meteen enthousiast!”

Ondanks de serieuze boodschap van het nummer is het een vrolijke up-tempo plaat die zeker op een feestje gedraaid kan worden, wat de veelzijdigheid van Wolter wederom aantoont. Met ‘De Bierkraan’ en ‘Ik Neem Je Mee Naar De Zon’ wist Wolter dit jaar weer enkele hits aan zijn repertoire toe te voegen die goed werden ontvangen. Daarnaast bracht Wolter samen met De Nachtbrakers nog ‘Leven Om Te Raven’ uit, hét anthem voor X-Qlusive Holland 2023. Bovendien is Wolter druk bezig met de voorbereidingen voor zijn nieuwe album, welke in 2024 uit zal komen.

Over de Brug - Beppie Kraft en Wolter Kroes

Beppie Kraft & Wolter

Beppie Kraft staat bekend als dé zangers van Limburg en omstreken. Beppie heeft een duet opgenomen met Wolter, waarin ze beide over hun lievelings regio zingen en helemaal in hun eigen dialect! “Mien nuie nummer ‘Over de Brug’ same mèt Wolter is noe euveral te beluustere!
Super sjiek um dit same te doan!” aldus een trotse Beppie.

Beluister “Over de Brug” nu o.a. op Spotify

Wolter & Donny

Onze lievelingsrapper Donny heeft een knetter van een duetten album uitgebracht.
Ook ik moest eraan geloven en zie hier het resultaat, het is echt hilarisch . . .
Donny & Wolter – WOLTER CRUISE
Nieuwsgierig naar de andere duetten van Donny check dan deze link: Kibbelingsound