De afgelopen 30 jaar heeft Wolter heel veel mooie ballades opgenomen. Met liedjes als Laat Me los, Ik Ben Je Prooi, Het Seizoen Van Ons en vele andere. In de loop der jaren heeft Wolter een mooi repertoire opgebouwd. Dat Ben Jij is weer zo’n prachtige balllad met dito clip. Dit nummer is geschreven door Edwin van Hoevelaak en Wolter Kroes. Dit juweeltje kan weer toegevoegd worden aan de setlijst. Met de medewerking van het Metropole Orkest is dit misschien wel een van de mooiste liedjes die Wolter ooit heeft opgenomen. “Wolter Kroes: Ik ben enorm blij met het resultaat van zowel de single als de videoclip. Ik wil in het bijzonder bedanken, Ramona Koonings | Koonings Bruidsmode”. Op zaterdag 30 maart 2019 komt Wolter Kroes voor een concert naar AFAS Live in Amsterdam. Eerder dit jaar kondigde Wolter al een jubileumconcert in Koninklijk Theater Carré aan, dat binnen een paar minuten uitverkocht.

Soms ga ik even terug
Naar dat moment van toen
Die mooie gedachte dat jij op me wachtte
En die allereerste zoen
Jij liet mij niet gaan
Nee je liet me nooit alleen
Je gaf me altijd weer de kracht
Als ik het eventjes niet zag
Jij ging altijd met me mee

Want dat ben jij
Nooit was er twijfel je was meteen voor mij die vrouw
Die ik voor altijd mijn liefde geven zou
Kijk in je ogen en weet ik kan niet zonder jou
Want dat ben jij
En als ik alles nog een keer over zou doen
Dan koos ik weer voor jou nog even zeker net als toen
Mijn leven mijn alles
Dat ben jij

Soms lijkt het zo gewoon
En gaat het zoals het gaat
Een gesprek zonder woorden
Die alleen wij kunnen horen
We kunnen elkaar altijd verstaan
Want dat ben jij Nooit was er twijfel je was meteen voor mij die vrouw
Die ik voor altijd mijn liefde geven zou
Kijk in je ogen en weet ik kan niet zonder jou
Want dat ben jij En als ik alles nog een keer over zou doen
Dan koos ik weer voor jou nog even zeker net als toen
Mijn leven mijn alles

Want dat ben jij
Nooit was er twijfel je was meteen voor mij die vrouw
Die ik voor altijd mijn liefde geven zou
Kijk in je ogen en weet ik kan niet zonder jou
Want dat ben jij
En als ik alles nog een keer over zou doen
Dan koos ik weer voor jou nog even zeker net als toen
Mijn leven mijn alles
Dat ben jij